I söndags åkte Gurkan ut ur Big Brother. Skönt.
Att såsa omkring i en risig morgonrock gapandes efter KEBAB och samtidigt (och heeela tiden) släppa sig är kul i ungefär 10 minuter. Sen blir det jäkligt långrandigt och smalt.
Gurkan använde ungefär 1 % av sin hjärnkapacitet och erkände helt öppet att han inte fattade nånting - om nånting.
"Va? Ligger Kiruna i Sverige? Neej, Brorsan det kan inte va sant jao!"
Vidare till andra program..Jalla, jalla.

Veckan började sen med att vulkanen Grimsvötns aska for omkring över Europa. Skönt.
Förra året när Eyafjalla fick utbrott stod ju flygtrafiken HELT still under flera dygn. Hoppades stort på samma under i år, så vår jord och vi som bor här får vila från alla blyutsläpp och uppleva himlen alldeles tom-. Nu blev det inte riktigt så, men lite sparade vi.

Mannen åkte på golfresa. Skönt.
Alltså inte så att jag vill bli av med honom, men han BEHÖVER detta. Killen har en lista (att göra) på 1,5 meter som ligger och trycker mot Må-bra-centrat..Inte bra. Så om han blir "uttvingad" på några härliga golfdagar i Östergötland medans jag och lilltjejen får egentid (ev med grädde & granatäpplen... och rökt fisk! och...) Ja, då blir det en asbra helg sen!

Flyttade ett par syrenbuskar upp mot granntomten förra helgen. Man kan säga att det behövs rätt många buskar där. (Dom har 4 småpojkar och en till på väg!!)
Den ena busken/grenen blev ledsen. Jätteledsen. Hängde och slokade så jag nästan fick tårar i ögonen. Jag har vattnat, gödslat (kan inte fatta att jag åker och KÖPER koskit!) och vattnat igen. Man får inte ge upp tydligen, för i morse såg jag det ända ner från verandan; UNDERVERKET! Busken hade fått kraft! Bladen hade rullat ut sig och blivit släta och hela plantan såg LYCKLIG ut!

Vilken superSkön vecka!


Sitter och har en trevlig konversation med några vänner i den underbara sommarsolen där vi glider in på ämnet föredettingar.
Dem som vi förut haft ett mer eller mindre liv med.
Som vi älskat eller kanske aldrig älskat. Eller eventuellt fortfarande älskar.
Våra ex.
Så omtalade, så idiotförklarade, så saknade...
De som gått vidare, kanske med den klassiska yngre tjejen, och då (säkert som amen i kyrkan) med nya ungar, med ny fin bil, nytt hus och kanske det vi pratade mest om - NY JÄVLA KRAFT!
Dom springer på pappagrupper, sitter med och tycker saker på föräldrarmöten, går på Skansen och drar med "nya" familjen till Thailand.
Det går sååå bra. Allt klaffar. Jobbet betalar bra och den nya familjen har TID! Massor.
För nu ska det minsann tas till vara - på tiden. På ungar och på fru/tjej nummer två! Här ska inte göras samma misstag -igen.

Och den här NYA ordningen och NYA kraften har exet bara en tjej att tacka för. Nämligen oss. Som förut hade dessa ex under våra vingar.
Det är ju VI som skapat hela exet. Vi som dragit och slipat denna sten tills vi helt enkelt inte orkade längre.
Och kolla nu- Exet med nya tag och nya krafter, fast inte för dig...för en annan.

Det här får vi inte sätta oss ner och bli bittra över. Jag säger- hitta någon annans ex. Du ska få se. Han kan ett och annat om tid och kärlek. Han har minsann lärt sig.
Av en syster.
Förhoppningvis kan vi brudar en dag helt enkelt bara tacka varandra för alla, numer trevliga och väluppfostrade män, som vet hur man tar hand om ungar och tiden vi har tillsammans!


Borde komma en eloge min väg snart...
Jag är inte ARBETSLÖS. Nej, eftersom jag inte får någon ersättning alls från A-kassan/Alfakassan. Därmed kan Arbetsförmedlingen stoppa upp sin handlingsplan nånstans där det är mycket mörkt!

Så nu titulerar jag mig hemmafru. I alla fall denna vecka. (Sen har jag väl nytt, trevligt, välbetalt jobb...?)
Min dag ser ut som följande:
Gå upp. (Behöver man sminka sig? Ja, just..man ska ju vara en "snygg" fru som får behålla sin man...)Sminkar mig.

Väcker barn. (Mycket trötta och lite småsura faktiskt. Konstigt.)
Ser till att alla äter, har med sin gympåsar/simkläder/frukt/i-fyllda-papper.
Hojar iväg med minstingen till 6-årsverksamheten. SITTER kvar på samlingen och känner mig som killen i SAS-reklamen..."Å Klara är här och Kalle är här tänk vad roligt att Gretas mamma är här..."
Ja vad roligt!
Sen hem igen. På med kaffet. Läs tidningen (Måste ju snegla på alla nya spännande jobbannonser och såklart vad som hänt i världen). Tvätta. Flera maskiner. (Projekt1. Måste lära barnen lägga i tvättkorgar istället för på golv/under skrivbordet i sina rum!)
Skura golvet. (Projekt2. Se till att alla som spiller på golvet, torkar upp direkt) När golvet är skurat har jag fastnat i ett hörn och "måste" nu vila lite tills allt torkat:) Läser ICAs reklamblad.
Åker till ICA. Där köper jag glass och utnyttjar kupongen (som en äkta hemmafru, tror jag) 5 glasspaket för 25 spänn. Jag smäller av så billigt!
(Pantar även flaskor och har med egna kassar! Fy tusan vad jag är bra!)

Hemma igen. Planterar ut egen-sådda basilika/gräslök/persilja som nu kommit upp 10 cm. Wow. Vet inte vilken som är vilken (ska man se det nu?) så alla får vara ihop som en liten familj i en stor kruka. Det blir bra.
In igen.
Vattna blommor och ta bort gamla blad (DET var tydligen inte igår nån gjorde det!)
Hämtar in post och kollar e-mail. Inte en enda kallelse till intervju. Slår snopet igen datorn och gör mig istället redo för Föräldrdrfika på skolan. Jag ska vara där prick 15 och se sådär glad och utvilad ut.
Som en riktig hemmafru.

I morgon ska jag typ luncha med någon. Och kanske ta ett glas vitt till.

Och se utvilad och glad ut.