När är man egentligen lycklig?
Min exman letade efter lyckan i flera år. Han förknippade den med pulshöjande aktiviteter. Alla är olika.
Jag tänker att lyckan finns i de små sakerna.
För att hitta den totala lyckan behöver (enligt mig) de tre plattformarna vara intakta.
KÄRLEK: man behöver vara älskad av familj/partner/vänner.
JOBB: Man behöver en vettig sysselsättning med betalning, gärna något man trivs med.
HÄLSA: Man behöver vara frisk och kry helt enkelt.
Om någon av dessa håller på att krångla behöver de andra vara riktigt starka men lyckan kanske väntar lite med att infinna sig då...
Om alla tre är stadiga och tillfreds kan de pyttesmå sakerna i livet bli en riktigt lyckans höjdpunkt!
Exempel:
När du ligger i sängen med en täppt näsborre, vänder dig helt om och känner hur det liksom skiftar plats i näsan. Den sidan du var täppt får helt plötsligt luft och precis innan det liksom småknakar över och täpper till andra borren så har du en eller två sekunder där BÄGGE näsborrar är helt fria från täpptheten. Lycka.
 
Det finns andra stunder av lycka som är ursprungna ur ett riktigt skit-sammanhang. Dom är totalt underskattade.
Exempel: 
När du är ute i helvetesblåsten och får håret sabbat samtidigt som mascaran börjar rinna...Ganska trist eller hur? Men så flyger en hundralapp fram genom blåsten och hamnar vid din ena fot. Total lycka mitt i misären. Den är otroligt bra och humörshöjande.
Det finns många såna stunder - Varje dag.
Promise.
Du behöver bara komma på när dom inträffar och suga i dig av lykopenerna som strålar genom kroppen.
 
Ha en lyckosam dag!
 
 
lycka,
Hur är det möjligt att vanliga, säkert trevliga människor, bestämmer sig för att INTE visa vilket håll man ska i en rondell?
Människor som (förhoppningsvis) blinkar vänster i vanliga korsningar, bara struntar i det i rondellen och ÄGER liksom hela skiten tills det är dags att blinka ut HÖGER. 
Men va bra att jag som ligger bakom förstår att du NU ska ur rondellen. Men de som stod och ville IN i rondellen hade ingen aning att du skulle köra tvärt över till andra sidan, framför dom. Dom höll på att köra ut såg jag, men fick köra GISSNINGSLEKEN med dig. 
HUR svårt ska det vara att VISA var du ska?
Är det jobbigt? 
Eller är det DIN rondell? Vill du cirkulera runt där ensam tills det passar dig?
Idiot.
 
Annars är det en finfin dag må ni tro. Date-night å allt. Trevlig helg!
 
 
rondellkörning,
Jag blir då och då lite irriterad på mig själv. Saker jag råkar säga (va det verkligen nödvändigt?), grejer jag råkar göra (komma försent och ta fel väg osv).
Men INGENTING gör mig så upprörd som när jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Fast jag är trött som en örn vaknar jag från ingestans, ligger och förstör flera timmar genom att min hjärna startar upp. Och då är det kört på omsomningsfronten. 
Jag började så i natt. Hjärnan skapade värsta kaoset av min vardag. Det var så här ungefär:
Jaha, så min exman ska gifta sig (IGEN!) och flytta ihop med småbarn (exakt det han påstod INTE vilja). Om jag planterar ut lite långa blommor framför hallonbusken borde det bli fint. Vilken idiot jag varit gift med! Tänk om min dotter fått psoriasis. Fasen vad jobbigt. Men tog jag mitt minipiller i dag? Gud vad jag är kissnödig. Eller? Jo, jag MÅSTE tagit pillret. Undrar om jag kan ta med hunden in på Waynes i morgon. Han är ju så supertrevlig, killen som har det. Jo, men det går nog. VAD är det för nån dåre som kastat sten på Jockiboys hund? Varför finns ens såna människor? I morgon MÅSTE jag bjuda in till min födelsedag. Vilken dag blir bäst egentligen? Ska barnen va med? Nä... Nu MÅSTE jag somna. HUR svårt ska det vara???? Tänk om vi ska ta och hyra Andreas nya ställe i Thailand i januari ändå. Det ÄR ju en bra idé alltså. Hur långt är det till Bankok? Måste ta reda på lite mer. Spränger dom fortfarande där? Gäsp. Varför ringer inte badrumskillen tillbaka? Måste kanske leta upp ny hantverkare? Ska man fråga grannen kanske, de som renoverar köket nu... Ja bra idé. Lägg den bland de andra 567 idéerna du fått under natten!! Suck och gäsp. Alltså, SOMNA already!! Jeeesuuuus, hur svårt ska det vara?!
 
Vaknar av att klockan ringer 06:35 och vill bara skjuta mig så jag slipper gå upp.
(Som väl är har jag inga vapen förutom min pepparspray som ju skulle bli stökigt att använda här)
 
 
 
 
sömnproblem,