Det är lätt att tycka illa om den här årstiden. No doubt about it. Det är iskallt, blött, grått och allmänt ruggigt.
Men då behöver vi tänka lite postivit för att överhuvudtaget ta oss igenom skiten.
Så HEPP, här finns ju fem stora härliga plus för Kung Bores årstid.
 
1.Det är så becksvart redan på eftermiddagen så om man vill få ungarna i säng, går det att med gott samvete ljuga om sängtiderna. Är klockan bara 19 och du behöver ett stärkande bad? Säg att klockan är 20 och starta nattningen! Perfekt sätt att förskanska sig en timme extra. (OBS Funkar bara på barn som inte själva kan snegla på klockan...alternativt att skruva fram alla klockor i smyg)
Dessutom SOVER barnen sen. Det är ju "natt" ute! Det ser man ju. HA!
 
2. Inte ett enda kryp finns att oja och irritera sig över. (Såvida du inte har lyckats glömma några bananer i nåt skåp en låååång tid). Så otroligt skönt och rogivande att slippa känna något som kryper på en eller höra det förbaskade surrande av mygg. Alledeles för underskattat!
 
3. Det är jättemysigt att springa barfota in och ut på sommaren. Absolut. Men med det kommer en satans massa skit in i huset. Gräs, kvistar, snus, hundkiss och jord samsas med sand från stranden och mosade hallon. Nu är det en härlig tid då samtliga faktiskt tar av sig sina stövlar och går omkring i strumpor som aldrig rört nåt på marken. (Ja, jag är medveten om skolbespisningen och de som eventuellt skulle kunna hamna under fötterna på ouppmärksamma barnfötter, men då finns ju inneskor - som ska användas.)
 
4. På vintern är det kallt. På sommaren (förhoppningsvis) varmt. Det betyder att människor gör av med mindre kroppsvätskor. Alltså SVETT. Man kan åka kollektivt på de kallare halvåret och till och med stå nära andra utan obehaget av att behöva dra in andras kroppslukt upp i näsan. Underbart. Folk luktar ju gott på vintern!
 
5. Fryser som en hund ute? Ingen fara - Nu kan man tända en härlig brasa och få fyr på en himla massa ljus inomhus.På sommaren får man vänta tills efter midnatt om man ens ska uppfatta att ljuset är tänt. (Farligt ur brandsynpunkt dessutom).
Galet trevligt och romantiskt i alla fall. Pojkvän på ingång? Gäster på väg? Eller bara du och en kopp te? Spelar ingen roll! Det blir alltid fint och rogivande med lite ljus.
Stor potensiell mysfaktor helt enkelt.
 
 Bara 3,5 månader till vår. Så nu håller vi ut.
 
barn, vinter,
Nu är det snart dags.
Vi kommer sitta där med familjen eller några andra trevliga (förhoppningsvis) människor man trasslat in livet med, knäcka nötter så man får zickzacka för att inte skära fötterna på alla små skalbitar. Vi kommer vara proppmätta på all julgröt, knäck och söt glögg med massvis av mandlar i och såklart den där chokladasken som snart bara har körsbärslikören kvar. Och vi kommer att vara förväntansfulla. 
Det är snart dags för små tomtar att kasta sig över havet av klappar och läsa rim och namn och sen hamnar den där i ditt knä. Den första härliga julklappen! Man blir ju så härligt upprymd. Vad kan det vara? Vem är det ifrån? KUL! Man väntar de uppfostrade 3 sekunderna så alla ser hur förväntansfull du är ... SEN jäklar öppnas det.
Ibland stannar den lyckliga känslan kvar. Ibland försvinner den och ersätts av en pyttliten besvikelse och kanske en vämjelse över att behöva ta emot gåvan.
Vi måste undvika detta.
Här är en lista på saker man kan strunta i att köpa:

Till han som just fyllt 14: Långkalsonger (Han fryser ALDRIG om benen. Han lovar detta. därför används inte långfillingarna)
Till han som fyllt 30: Långkalsonger (Den här killen har börjat fatta det sjyssta att inte frysa i minusgarder)
Till den nyblivna mamman: Upplevelse som att köra ferrari jättefort. (Ingen är så rädd om sig och harig som denna målgrupp, sikta på lugn chokladprovning i så fall)
Till 12-åriga tjejen: Marsvin (Hon bedyrar att det kommer att gosas och fixas med, men med ett ben i barnvärlden och ett i vuxen kommer hon strax försvinna ut med kompisar och de små svinen blir bortprioriterade)
Till vegetarianen: Presentkort på Texas Longhorn (vansinnigt svårt att hitta mat där för den som inte äter kött)
Till de unga paret: Iittala glas. (Taskigt eftersom det kommer att bli en dyr historia då det kostar skjortan att fylla på med mer glas och de är tusen ggr snyggare än Ikeaglasen som redan paret köpt)
Till 16-åringen: En hundvalp . (samma här, med ett par år kvar hemma kommer vi lätt räkna ut vem jycken stannar hos eftersom den knappast lär följa med på Boliviaresan eller flytten till studentlägenhet i Uppsala)
 
Till alla: Temugg från Indiska med tillhörande TE.(Om inte personen just flyttat hemifrån lär det redan stå en miljon temuggar i skåpet)
Till alla män: Strumpor. Finns det överhuvudtaget något så tråkigt? (Om nu inte han själv önskar sig det, och då finns god chans att det bli som med min bonuspappa ett år, då han fick hela 16 par. Han pratar fortfarande om det)
 
Va snäll. Tänk till eller ge bort en stor kram. 
 
 
 
 
Har tänkt på det här med att vi tvättar oss allergiska nuförtiden. Det är ju verkligen en hysteri med hur välskötta vi alla ska vara. Och speciellt innan man kryper ner i bingen med annan människa. Jeesuuus, det ska vara absolut, precis rentvättat, nyrakat och insmort. Jag är likadan. Annars skulle ingen få komma i närhet av mig.
 
Och då tänker jag vidare...HUR gick det där till förr i tiden? Och nu pratar jag inte bara om att kramas med någon som inte använt deo eller duschat på läääänge (även om det borde va äckligt nog). Här snackar vi sex!
 
Det måste räcka med att hoppa tillbaka till Emil i Lönnebergatiden. Bad på gården med pappan i först och sist kvinnofolk - i samma vatten. Och naturligtvis inte dagligen...Ett par gånger om året verkar ha räckt.
Man har altså ingen vettig toalett (frågetecken på papper också), man har inte ansat NÅGOT, det har gått ett par MÅNADER och din partner försöker hångla upp dig.... Jag låter detta sjunka in.... 
 
Man får hoppas att oralsex inte har kommit på tapeten vid den här tiden. Det kanske rörde sig om snabba snabbisar med klänypor på näsan? Arma människor.
Uppenbarligen har vi fortplantat oss, så det har trots allt fungerat på något sätt men kanske att det sköna i sexet kom med hygienen? Inte vet jag.
Det kan absolut tvättas för mycket hit och dit idag men fan vet om man hade överlevt en enda älskog back in 1879.
 
Urk.
 
 
 
 
 
historia, sex,