Jag ska inte ljuga och säga att vår semester var en tio-poängare för det var den inte. Men nästan. En sjua..kanske...eller en åtta.
Under två veckor seglade två (!) små moln förbi. Det blev jättemärkligt och alla ställde sig upp och undrade var det var som skuggade dem. Aha! Moln - dem kommer vi ihåg!
Vi spelade minigolf utan att jag blev sur när jag behövde slå mer än fyra gånger på en bana. (Ok lite sur blev jag men alla fem resterande familjemedlemmar stirrade ut mig , så jag fick skärpa till mig redan vid nästa bana).
Vi red ut i öknen på tre kameler som SPRANG med oss på ryggen. Även om jag var säker på att småbarnen (och jag själv) skulle åka av, var det asballt!

Det som drar ner betyget var:

Bråk mellan alla härliga ungar vi hade med oss.

Varje dag var det tjafs om något. Jag & Mannen fick medla hela tiden, så vi skulle klara nivån av happy medium.
Ex. Annika råkar studsa iväg en boll fel när barnen kastade "gris". Hans: Men åh!!! Pucko! Kan du inte ens kasta ordentligt??? Det där gills inte! Sen sular han iväg en värsting boll förbi Annika i 700 km/timmen. Liksom för att visa hur jäkla skitdåligt det är när man inte fångar bollen. Bollen far iväg och rammar en ryss i nacken och vi får storstryk allihop.
Nej, såklart inte- MEN det kunde ha hänt och det säger vi typ 100 ggr till barnen.
Suck!

Alla försäljare (när man för en gång skull vill handla något och gick IN i en affär):
Att ens beträda en försäljares mark i hans affär är lika med sålda varor. Tror han. Det stinker rök i alla butiker och det ska drickas te. Deras Egyptiska Hibiskusblomme-te som smakar utspädd fruktsaft med gräs i-fast varm.
Man kan inte ta en produkt och sen ställa tillbaka på hyllan för då undrar han genast vad som är fel på den. Vi har med oss fyra ungar med åtta små nyfikna armar. Vi får avfärda hit och dit. But, my friend, your son want this. Why you are so angry?" You are my friend! osv.
Hans tror stenhårt på att en av försäljarna är hans bästa vän och han går ner till hans affär varje dag för att öva sin (och säkert hans) knaggliga engelska och känna samhörighet. Han ger Hans ett fint armband. Och väntar. -Väntar på att grabbens föräldrar ska komma dit, träffa den snälle mannen som ger bort armband och sen lätta på plånkan.
När vi fått armband och blåa stenar i ytterligare tio butiker tror jag Hans fatttar knepet lite ialla fall. (Fast ändå är han bara nio år och ändå gråter han över sin kompis när vi reser...Hm)

Family disco på Shisha Bar:
Varenda kväll klockan 20.15 sätter dem igång. Tyskarna har fattat att ungar vill dansa. Har döpt det till familjedisco - varför är det ingen som fattar eftersom det varesig finns blinkande lampor eller discomusik. Istället är det en utomhusscen där det utspelas tysk (och såklart lite Rysk) folkdans alá svensk midsommar. Fast utan "små grodorna" då.
En stor ring av små ivriga tyska och ryska (och så en tre-åring från Sverige) barn och några galna vuxna hoppar omkring till Badingo-sånger. Det ser ut som rena aerobicsklasserna ibland. Men huvudnumret är ändå "fågeldansen" från -87. (Greta kan varenda rörelse efter fyra pustande kvällar).
Första dagarna är det lite lustigt och vi skrattar och tycker det är sött att Greta vill vara med däruppe.
Men i mitten av semestern suckar de andra barnen högt när hon vill gå och dansa (Förövrigt den ENDA underhållningen som fanns på kvällarna). Tommy är värst plågad naturligtvis, med sina elva stolta år, så han håller på att dö inuti när de andra två syskonen en dag kliver upp på scen dom med. Så ok, lite charmig med alla ryska fraser och konstiga danser på våra barn, men ändå så otroligt makalöst trist efter två veckor.
Och vi går alla och nynnan; Araafi araafi, bullibullibullibulli ramsamsam. Hopplöst.

Våra magar:
Ingen av våra små änglar klarade de Egyptiska stenhårda (?) och tuffa bakterierna. De kröp obarmhärtigt ner i deras (Och sen också min & Mannens) magar och såg till att ingen mat passerade utan kramper och rusningar i ilfart till toaletter.
Vi var toknojiga med alkogel och hällde säkert två liter över allas händer under veckorna. Inget barn fick hantera pengar (därav all-inclusive bland annat) och vi lät bli att pracka på dem sallad. Men pyttsan. Den elaka bakterien hittade alla. Skit för den!

Konstateranden:
Annika sa en dag vid poolen: Det här måste vara det landet som har mest killar i hela världen.
Just. På hela två veckor såg vi inte ett enda Egyptisk barn och bara en enda Egyptisk kvinna. (Hon som bakade pitabröd vid en husvägg på väg till stranden.)

När Greta hade varit på toan första gången det var en bakterie där inne: Springer ut till Mannen på restaurangen.
Vet ni, jag har bajsat och det var precis som köttfärssås! Tokigt va?

När araberna fattade att alla barnen vi kom dragandes med var våra så sa de flesta till Mannen: Ah, big strong man! och gjorde tummen upp. (!! Som om han skulle gjort jobbet liksom!!)
Utom en arab, som sa "Four children? But why?"

Ja, det skulle man kunna undra.

Asalam salam.
image20
Dags for ett update fr Egypten. Finns ju inga prickar ovan bokstaverna har nere ...Hm... Hoppas ni fattar. 
Nu kommer i alla fall lite om Egypten och speciellt Makadi Bay:

Vadret: Galet varmt! Runt 30 grader och sol! Vi njuter i fulla drag och strosar omkring i shorts hela kvallar och dagar...Fast de e klart: No show of knees or elbows at dinner. Respekt.

Poolen: Det finns pooler precis overallt. Bade iskalla , varfor man nu vill  ha det, och varma. Ungarna simmar och dyker som valar! Allt bra dar!

Havet: Koraller pa botten som man skar av sig halsenorna pa om man inte varit smart och inhandlat badskor, som vi gjort!:) Fast The Red sea svider lite i skinnet pa oss svenskar som inte ar vana vid 90% salt! Typ.

Hotellet: Det kanns lite som att bo i en myrstack. Det kryllar av arbetare som fixar och trixar pa marken, i buskar, vid poolen, i askfaten osv. Allt for att vi inte ska marka att det blir skit nanstans.

Rummen: vi har en as-stor lagenhet 110 kvm. Alltid rent. Duschen sprutar ut varmt och MYCKEt vatten. Ingen smal spar-strale inte!  Varje dag ar handdukarna gjorda i roliga och vackra figurer pa vara sangar. We love it!

Maten: Vi har fixat All-inclusive och behover aldrig tanka pa priser. Buffen star pompost uppstalld tre ggr om dagen. Alltid med nya teman. Italienskt, Asiatiskt osv...Funkar bra men allt jag kan tanka pa ar matbergat som kommer med All-Inclusive mentaliteten. Aven vid poolen kan man ta hur mycket glass och dricka som helst. Det syns. Det star halvdruckna glas overallt. Man fixar ju bara en ny...

Magsjuka: Inge kul. Borjade med Tommy och sen efter ett par timmar, Hans. Mannen gick pa Apoteket och fick svar av en halvfet, gald arab: Aha Your family is kaputt!. You give everybody this.
Nu ar barnen proppfulla med piller och pa battringsvagen.

Turister: Det ar vi, nagra tyskar och resten stora, kvadratiska ryssar! De skriker till varandra och brottas i poolen. Vi svenskar ser forsynt pa och sager at ungarna att halla sig undan. Ryssar i fullt allvarliga vattenpoolo-spel ar inte att leka med!

Egyptierna: Hur mysiga som helst. Speciellt med ungarna. De busar med dem hela tiden och klappar pa deras blonda sma huvuden. Alla pratar knackig engelska och perfekt ryska (!) Strange.

Greta: Var lilla 3-aring kommer in pa morgonen och verkar inte bry sig att de ar semester. Klockan 7 star hon vid Mannens sida och sager: Jag hor inte att ni sover. Jag hor bara att ni ligger ner och jag pratar!
Just det.

Haromdagen stod Mannen & jag i poolen och pussades lite. Tjejerna var som iglarpa oss. Mannen sa: Men tjejer, ibland maste mammor och pappor vara lite ifred.
Efter en halvtimma sa badade jag med Greta och Mannen kommer uppsimmandes underifran. Och ska kramas med oss. Greta:
Men hallå, Ibland maste mammor och Gretor vara lite ifred!

Om nagra dagar ska vi pa snorkeltur. Nu ar ju alla snart friska igen! Ska bli himla spannande...Nemo bor ju har...

Nu vill visst Greta till toaletten.
Peppar peppar.
Nu är det bara två dagar kvar. På tisdag morgon drar vi -hela-stora-Bonusfamiljen till Makadi Bay i Egypten. Alla är helt taggade och har packat sina små väskor. Två veckor med sol, bad, god mat...och hajar (säger Greta). Nej, mamma har lovat att det inte finns några hajar. (Eller...?)
Hur som helst har jag såklart hela bilden framför mig:

Annika, Tommy och Hans springer glatt iväg på "SuperKids"-äventyr med massa roliga kompisar från alla Nordens länder. De får snorkla, leka och ha riktigt kul. Greta hoppar med sina söta, rosa armpuffar ner i den uppvärmda poolen.
Nedanför står Mannen och tar emot. -Eller förresten hon vill nog hoppa utan hjälp. Mannen får vara en lustig fisk som skojar med henne istället, när hon plaskande landar. Vi skrattar allihop och jag läppjar lite på min iskalla öl. Nej, såklart inte..en god, svalkande juice med stora frukter hängande över kanten.
Solen är underbart varm och vi behöver nästan bada hela tiden för att svalka oss.
Sen tar vi en god lunch i skuggan och Greta äter för fulla muggar. Solstolarna nere på stranden lockar oss till lite siesta. Vi ligger och latar oss en timme eller så - Greta med. Hon gäspar och ligger helt still och bara sjunger lite så där mysigt.
På eftermiddagen kommer våra stora, glada ungar tillbaka från sina äventyr. Vi tar en snorkeltur allihop och gör tummen upp under ytan till allt fantastiskt vi får se.
På stranden kommer en kamel gåendes och vi får alla klappa och rida hur mycket vi vill. Jag berättar om puckeln och om skillnaden mellan dromedarer och kameler, alla lyssnar och ser intresserade ut.
Vinden gör så att mitt hår fladdrar lite lätt -så där filmaktigt och Mannen ser på mig med sina trollbundna, förälskade ögon.
På kvällarna somnar Greta lugnt i barnvagnen vi hyrt, medans vi andra ser nån otroligt bra show eller sitter på vår uteplats (finns väl?) och spelar familjeMIG. David vinner varje gång men det spelar ingen roll för alla är bara så tillfreds och tacksamma över att få vara i detta underbara land. På kvällarna somnar allihop med ett leende.

Kom ihåg lista:

Stesolid för den läskiga flygningen.
Ladda Hans MP3 med Metallica-låtar
Gömma undan Annikas konstiga utklädningskjol hon packat ner. (Byt mot annan!)
Öronproppar (till alla?)
Extra kudde
Raffe!!!!!!