Jag måste efter påtryckningar, skriva om mina absurda åkommor. Det är nämligen så här att jag aldrig blir sjuk. Har helt enkelt inga sjukdomar. Men ÅKOMMOR det har jag haft min beskärda del.

Började redan när jag föddes:
Hål  i hjärtat. Ventrikel septum defekt heter det tjusigt nog på latin.
Inget tjusigt med åkomman dock. Speciellt inte när jag satt i simhallen som liten 9-åring och grät för att det var så kallt. Blå om läpparna, naglarna och helt anfådd efter att ha simmat taskig bröstsim i 4 minuter.

När jag var sju år blev jag biten av vår schäferhund i ansiktet. Precis samma vecka hade mamma klippt min lugg TOKkort och snett ( INTE så modernt i Stockholm på 70-talet! ) så detta blev en riktig skitvecka för mig. Jag fick såklart infektion och låg på sjukhuset med äckligt var i ansiktet i flera dagar.

I vuxen ålder blev det inte bättre. Jag fick huxflux jävligt ont i en kindtand. Så ont att jag (faktiskt) trillade av cykeln en gång. Men det handlade förstås inte om en kindtand utan Trigeminus nevralgi! - Såklart!
Aldrig hört talas om innan. Men det gör förbaskat ont. Läste om det på nätet och det stod att de flesta med denna smärta till slut tar sitt liv. (!)
Men det var ingen fara för att den stora klicken av stackare som råkar ut för denna nerv-åkomma är "mycket äldre damer från Finland". .....Jo tjena!
Detta tog 8 månader att bli av med. Strax innan läkarna skulle gå in genom ett femkrona-stort hål i nacken på mig (HJÄLP!), så upphörde symptomen helt.
På RIX FM - där jag jobbade då, hade mina kolleger mycket roligt åt mig när jag fick mina 10 sekunders-anfall...

En gång för några år sedan bet jag mig i tungan när jag åt något. Det resulterade i en pytteliten utväxt längst fram på tungspetsen som jag bet i HELA tiden. Tungan är liksom milimeter-anpassad efter alla tänder man har i munnen. Så denna lilla hårda blåsliknande grej var liksom helt ond och sabb av mina framtänder som trots min försiktighet ALLTID bet ner på den. Hemskt! Till slut var jag tvungen att göra något åt saken. Eller inte jag då
- utan en läkare på 22, som satt och fnissade under hela det fåniga ingreppet. Spruta i tungspetsen och sen klipp med en sax bara! Hemskt det med!

Efter att ha haft en fasansfull graviditet med min dotter i magen (då jag fick bäckenbottensuppluckring och var tvungen att hoppa fram på kryckor) så upptäckte jag - nej, det var nog den petiga barnmorskan - en utbuktning precis vid min navel. Jag sa, den låter vi vara där, eftersom jag har navelfobi och hatar när folk (?) petar mig i naveln! Men nej då. Det var ju ett navelbråck och om man inte opererar bort kan det sluta med stomipåse! Och DET bestämde jag mig ganska snabbt för var ÄNNU värre än ett navel-pet.

Härom året sprang (Ok jag tog buss också) jag fram och tillbaka till jobbet varje dag i ett par snygga ballerinaskor. Helt plötsligt fick jag så himmelens ont i mina hälar. Ja, HÄLAR. Inte i fötterna.
Det handlade om något så idiotiskt som hälsporre. Hade jag heller aldrig hört namnet på, och det var ingenting jag ville bli förknippad med. Helt sjukt fult ord.
Drabbar mest överviktiga och sportande personer. Jaha!. Jag väger knappt 50 kg och har aldrig sportat annat än mina rusningar efter bussar. 
Fula -DYRA - ilägg i skorna efter det.

Samma år fick jag en egendomlig knöl i armen. Cancer tänkte jag och rusade till läkaren. Slemsäck som blivit retad sa hon! Slemsäck! KAN det finnas ett äckligare ord?
Den har nu, som tur är, gått dit den ska vara och bekymrar mig inte mer.

Och annars mår jag toppen.
Jag bara måste bekänna en sak; Jag är helt såld på Adam Alsing. Jag vet inte hur han lyckas, men människan får mig att må så bra! (Jag VET att jag är nygift - det handlar inte om något sexuellt det här.)
Det är hans otroligt härliga -lite grötiga röst, hans snabba och underfundiga svar på allt, hans otroligt allmänbildade hjärna... Jag blir helt SJUK när min webbradio går ner och tystnar mitt i en av Adams prator.

Han fick en massa skit av nån trist hybris-bloggare på expressen, så jag måste såklart fixa en snabb MOT-HYLLNING!
ADAM ÄR OCH FÖRBLIR den mest intressanta radio/Tv profil just nu! MER ADAM ÖVERALLT! Här kommer en hyllningslogga.

image17
Dessutom ruskigt lik en av mina bästa kompisar: Age (uttalas agge!) - delägare i JoLo & Co. Både till utseendet och till sättet! Och om det finns någon som äntligen skulle slå Adam i "Vinn Adams pengar" så är det Age!
Det kan jag nästan sätta min högerarm på. Ska bara få honom att ringa in till Mix Megapol nu....Eller be Adam ringa upp honom..Hm...
Häromdagen hittade jag och Greta vår närmsta (tyvärr) mataffär; Konsum eller CoopNära som eländet numer heter. Den ligger på ett hyfsat bra promenadavstånd nere vid några bostadsrätter i Jakobsberg. Där slutar allt positivt.
Det är minst sagt den mest SUNKIGA mataffär jag någonsin varit inne i. Vi hade en Konsum i Norra Ängby också - där jag bodde förut -, men den lades såklart ner.  Den var precis lika äcklig den med (även om personalen faktiskt var rätt trevlig).
Bara att KOMMA IN är irriterande: Ingångarna är oftast felkonstruerade så man liksom krockar med folk som ska åt andra hållet. Konsumfolket ÄLSKAR såna här små jag-säljer-lappar, som naturligvis måste sitta precis där man ska krångla sig in. Alla dörrar går åt olika håll så om man har med sig en barnvagn bryter man nästan ihop. Vet ej hur tanter med sina kärror klarar detta. För det är ju bara tanter över 80 som står ut med att gå omkring där inne - mer än de 4 snabba minuterna det tar att kuta och hämta en liter lättmjölk.

Väl inne springer man snabbt med sin nödvändiga mjölk och ställer sig i den lååångsammaste kassakö som någonsin funnits. Tanten i kassan har nämligen inget liv och behöver varken vara trevlig eller tillfixad för att kunna sitta där. Provocerande osminkad och i sin gamla Konsumrock tar hon sin tid. Det KAN också bero på att deras kassasystem är från 1800-talet. Men jag är inte säker.

Jag bara undrar: VEM bestämmer över Konsumbutikerna? Jag tänker mig en fetlagd gubbe med flottigt hår och svettlukt hängande som gift runt om. 
Han sitter på möten i sin slitna skinnstol och säger "Bygga om?" - "Nej, för tusan, det behövs inte. Vi kör så länge inte taket rasar in."
"Ta in fler produkter?" Varför då?, Nej, vi har ju BOBs Toksöta jordgubbssylt och gamla bananer som är snordyra" HA HA HA" skrattar han så stolen tippar bakåt.
Fy.

Eftersom jag ändå är i dissa-tagen kommer lite fler saker vi kan lägga ner:
INGENTING låten med KENT. - Hystersikt överreklamerad grupp.
Martin Timells sportprat i Mix Megapol - På tok för långt babblande om hans eget stora intresse.
HEROES på onsdagar och torsdagar - Börjar redan spåra ur.
Alex Schulmans varje-dag-bloggande. - En gång i veckan räckte förut och borde tas tillbaka.