När vi sitter i Palma och pratar så kommer vi in på den heta potatisen hurvida man är extrovert eller introvert. Eftersom detta är sista kvällen av tre, så känner sig en av mina närmsta vänner, sig stöddig nog att berätta för gruppen att den enda extroverta i rummet är Alex. (Jag altså)
Någon börjar skruva på sig, en annan harklar sig och sitter plötsligt lite obekvämt och den tredje tar till sist till orda.
-Nä, jag är väldigt social och uttåt. Jag är också extrovert!
 
För det är lite så det är. INGEN vill vara inrovert. Va fan är det liksom. Nån svår människa som sitter på kammaren och funderar istället för att komma ut och ta ett glas bubbel?
Olikheterna är så OLIKA och ingen vill hamna i det där tysta, tråkiga facket. Introvert. Man HÖR ju på ordet.
Men ingen har riktigt förstått vad det egentligen handlar om.
 
Det är (tydligen) inte så att extroverta är det roliga, påhittiga och sociala folket medans de introverta står snett bakom och osäkert, håller i kjolstyget.
Det handlar (som vi alla fick veta den här kvällen)om HUR man återhämtar sig och samlar energi.
Man kan vara alldeles utomordentligt socialt begåvad FAST man är introvert. Det kan betyda att man tex behöver ett varmt bad för sig själv efter att bjudit in hela grannskapet på grillkväll.
Eller att man behöver tänka en stund på vilken restaurang man ska gå på istället för att bara spontanåka in till stan.
 
Tydligen är det så att jag (som extrovert) laddar mina betterier GENOM andra. Jag får energi genom mina vänner, jobb och mina barn. Jag behöver typ aldrig vara själv och mojja runt med mina tankar. 
De fixar jag med mina vänner. Bollar omkring med dom över en fika.
Jag behöver liksom ut och jaga! När något är jobbigt eller mina tankar fladdrar omkring behöver jag åka och FYSISKT jaga ikapp nån vän som orkar snacka med mig.
Ännu bättre att få ihop en middag med flera stycken som jag kan leva på flera dagar.
 
Den som introvert behöver tid att ladda om ENSAMT. 
Det här låter ju mer sunt i mina öron. Tänk att få energi av att ligga och läsa en bok eller fundera över saker tillsammans med SIG SJÄLV!
(Mycket mer ekonomiskt dessutom) 
 
Vet du inte riktigt vad du är? Känns det viktigt?
Testet finns här: https://www.psychologytoday.com/tests/personality/extroversion-introversion-test
 
allmänbildning, extrovert, introvert,