Nu är det snart dags.
Vi kommer sitta där med familjen eller några andra trevliga (förhoppningsvis) människor man trasslat in livet med, knäcka nötter så man får zickzacka för att inte skära fötterna på alla små skalbitar. Vi kommer vara proppmätta på all julgröt, knäck och söt glögg med massvis av mandlar i och såklart den där chokladasken som snart bara har körsbärslikören kvar. Och vi kommer att vara förväntansfulla. 
Det är snart dags för små tomtar att kasta sig över havet av klappar och läsa rim och namn och sen hamnar den där i ditt knä. Den första härliga julklappen! Man blir ju så härligt upprymd. Vad kan det vara? Vem är det ifrån? KUL! Man väntar de uppfostrade 3 sekunderna så alla ser hur förväntansfull du är ... SEN jäklar öppnas det.
Ibland stannar den lyckliga känslan kvar. Ibland försvinner den och ersätts av en pyttliten besvikelse och kanske en vämjelse över att behöva ta emot gåvan.
Vi måste undvika detta.
Här är en lista på saker man kan strunta i att köpa:

Till han som just fyllt 14: Långkalsonger (Han fryser ALDRIG om benen. Han lovar detta. därför används inte långfillingarna)
Till han som fyllt 30: Långkalsonger (Den här killen har börjat fatta det sjyssta att inte frysa i minusgarder)
Till den nyblivna mamman: Upplevelse som att köra ferrari jättefort. (Ingen är så rädd om sig och harig som denna målgrupp, sikta på lugn chokladprovning i så fall)
Till 12-åriga tjejen: Marsvin (Hon bedyrar att det kommer att gosas och fixas med, men med ett ben i barnvärlden och ett i vuxen kommer hon strax försvinna ut med kompisar och de små svinen blir bortprioriterade)
Till vegetarianen: Presentkort på Texas Longhorn (vansinnigt svårt att hitta mat där för den som inte äter kött)
Till de unga paret: Iittala glas. (Taskigt eftersom det kommer att bli en dyr historia då det kostar skjortan att fylla på med mer glas och de är tusen ggr snyggare än Ikeaglasen som redan paret köpt)
Till 16-åringen: En hundvalp . (samma här, med ett par år kvar hemma kommer vi lätt räkna ut vem jycken stannar hos eftersom den knappast lär följa med på Boliviaresan eller flytten till studentlägenhet i Uppsala)
 
Till alla: Temugg från Indiska med tillhörande TE.(Om inte personen just flyttat hemifrån lär det redan stå en miljon temuggar i skåpet)
Till alla män: Strumpor. Finns det överhuvudtaget något så tråkigt? (Om nu inte han själv önskar sig det, och då finns god chans att det bli som med min bonuspappa ett år, då han fick hela 16 par. Han pratar fortfarande om det)
 
Va snäll. Tänk till eller ge bort en stor kram. 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej