Det är lätt att tycka illa om den här årstiden. No doubt about it. Det är iskallt, blött, grått och allmänt ruggigt.
Men då behöver vi tänka lite postivit för att överhuvudtaget ta oss igenom skiten.
Så HEPP, här finns ju fem stora härliga plus för Kung Bores årstid.
 
1.Det är så becksvart redan på eftermiddagen så om man vill få ungarna i säng, går det att med gott samvete ljuga om sängtiderna. Är klockan bara 19 och du behöver ett stärkande bad? Säg att klockan är 20 och starta nattningen! Perfekt sätt att förskanska sig en timme extra. (OBS Funkar bara på barn som inte själva kan snegla på klockan...alternativt att skruva fram alla klockor i smyg)
Dessutom SOVER barnen sen. Det är ju "natt" ute! Det ser man ju. HA!
 
2. Inte ett enda kryp finns att oja och irritera sig över. (Såvida du inte har lyckats glömma några bananer i nåt skåp en låååång tid). Så otroligt skönt och rogivande att slippa känna något som kryper på en eller höra det förbaskade surrande av mygg. Alledeles för underskattat!
 
3. Det är jättemysigt att springa barfota in och ut på sommaren. Absolut. Men med det kommer en satans massa skit in i huset. Gräs, kvistar, snus, hundkiss och jord samsas med sand från stranden och mosade hallon. Nu är det en härlig tid då samtliga faktiskt tar av sig sina stövlar och går omkring i strumpor som aldrig rört nåt på marken. (Ja, jag är medveten om skolbespisningen och de som eventuellt skulle kunna hamna under fötterna på ouppmärksamma barnfötter, men då finns ju inneskor - som ska användas.)
 
4. På vintern är det kallt. På sommaren (förhoppningsvis) varmt. Det betyder att människor gör av med mindre kroppsvätskor. Alltså SVETT. Man kan åka kollektivt på de kallare halvåret och till och med stå nära andra utan obehaget av att behöva dra in andras kroppslukt upp i näsan. Underbart. Folk luktar ju gott på vintern!
 
5. Fryser som en hund ute? Ingen fara - Nu kan man tända en härlig brasa och få fyr på en himla massa ljus inomhus.På sommaren får man vänta tills efter midnatt om man ens ska uppfatta att ljuset är tänt. (Farligt ur brandsynpunkt dessutom).
Galet trevligt och romantiskt i alla fall. Pojkvän på ingång? Gäster på väg? Eller bara du och en kopp te? Spelar ingen roll! Det blir alltid fint och rogivande med lite ljus.
Stor potensiell mysfaktor helt enkelt.
 
 Bara 3,5 månader till vår. Så nu håller vi ut.
 
barn, vinter,