Man kan sammanfatta Dusseldorf med detta:

Hålligång...

Det dricks öl - såklart mest Altbier, som är överjäst, avslaget och mörkt - och ändå så himla gott!
Det festas på gatorna - ALLA och vi menar ALLA som har ett tyskt bröllop inbokat i sommar kommer att hamna där med sina vänner. Möhippornas/svensexornas mekka. Varje helg.


Båtliv...

Eftersom det är så extremt strömt så är det riktigt jul att sitta vid kanten och kolla på vändande båtar.
Och sen alla laster med grus, bensin, bilar och annat skoj. Det pråmas upp och ner för denna flod som aldrig förr.
Det roligaste är att förarna har med sig sina liv på de enormt långa pråmerna; sin bil, sina ägodelar, sin fru och sitt.. barn... Den här killen hade en lekfull dag på sjön...

Maten...

Ja, vad kan man säga? Vi försökte verkligen äta något tyskt. Men när det finns så gott som Hooters, A Tavola Trattoria (med den bästa Tiramisun någonsin) och libanes restauranger i varje hörn, ja då blir det svårt för en Curruwürst att stoppa oss. Men nästa gång...

Shopping...

Man kör Audi, BMW, Mercedez och Porsche. Inga andra. Och så en sväng in på PRADA, Swarowski och kanske en frappe på Starbucks emellan. Efter att ha gått Königsalle upp och ner ett par gånger har man svårt att tro att det råder någon som helst lågkonjunktur i Dusseldorf.

Vissa stunder i Dusseldorf (när solen skiner och man står där lutad mot en snygg, härlig man med en iskall öl i handen) är toppen. Men så vaknar man till (det börjar förmodligen ösregna) och ser den stökiga industristaden för vad den är.
En rätt trist ställe med falska fasader och en massa trötta tyska arbetare som liksom vi längtar därifrån.