Nu snurrar det i huvudet.
Vi ska packa ner saker - åt två håll.
Ett håll går till ett lager där grejerna ska förvaras tills huset står på plats. Ett annat håll går ner för backen till den lilla lägenheten vi ska tränga ihop oss i under tiden. Jag har fått rensningsvansinnet och måste snart stoppas.
Mycket strateg måste man vara. Med smarta snabba fast välplanerade beslut.
Tommy kommer med en hög med urväxta kläder. Släng, säger jag.
Hans undrar vad han ska gör med sin stora radiostyrda bil. Sälj, ropar jag och drar in i Gretas rum där saker-hon-kommer-att-klarar-sig-utan-ett-år ligger i en stor hög på golvet.
Ner i de högra lådorna som det står familjen Bonus på, skriker jag och ramlar nerför trapporna till tvättstugan.
Sjutusen handdukar i olika modeller ligger i travar på bänken. Dubbelsuck.
Vilka ska få äran att ta oss genom denna sommar? Vilka överlever min kritiska blick och får, efter idet, vakna i vårt nya fina hus? Beslut: KASTA, KASTA!! Ahhh.
Allt går igenom denna process. Jag vaknar mitt i natten och tänker; jävlar! Nu la jag ner den där snygga korgen i högra kartongen. Ska den inte med till lägenheten?
Och SLÄNGDE jag verkligen min dunjacka. Kommer jag inte frysa mer? Typ i vinter?
Mannen undrar lite över det vi ska spara på lagret. Han säger att om vi inte behöver dessa grejer på ett år...Ja, vad ska vi då med allt till sen?
Han kanske har rätt. Men det är redan otroligt mycket som slängs eller säljs. En trollstav med Feng shui-pulver har åkt över vårt hus. Och skönt är det. Jag kan känna min livsenergi flöda!

Men mina dagböcker, den fula matberedaren och 12 Matteustallrikar har jag smugglat ner i en alldeles egen kartong som det står "rör ej" på.
Lite måtta får det ju vara.

1 kommentarer

sussie

21 May 2009 14:10

Jag säger ja till att rensa & kasta.Har vi inte använt det/saken på ett år så kommer vi garanterat inte använda det senare heller..Feng-shui gillar jag

Kommentera

Publiceras ej